Akik rendszeresen fogyasztanak zsírt, szalonnát

Spread the love

Akik rendszeresen fogyasztanak zsírt, szalonnát

Akik rendszeresen fogyasztanak zsírt, azok nem küzdenek szívritmus zavarral, erősebb a szívizomzatuk, és jobb a keringésük is – állítja a legújabb tanulmány. Gondoljunk csak arra, hogy a szalonnán, és hagymán élő nagyapáink miért voltak egészségesebbek, mint a mai kor embere.

A szalonna, lehet, hogy a mai szemlélet szerint egészségtelen, de egy biztos, régen nem tartalmazott semmiféle tartósítószert, színezéket, és adalékanyagot. A szalonna azért is egészséges, mivel az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz. Ennek köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét, és csökkenti a koleszterinszintet.

Nézzük, milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik még a szalonna:

1. Ha kis mennyiségben fogyasztjuk, serkenti a vérkeringést, és erősíti az izomtónust

2. A szalonna jó hatással van az ízületi fájdalmak csökkentésére. Lefekvés előtt kenjük be szalonnával a fájó ízületeket. Daráljunk le egy kisebb darab szalonnát, keverjük el egy kanál mézzel, és ezt alkalmazzuk a problémás területre. Tekerjünk rá egy darab celofánt, kössük le egy kendővel, majd hagyjuk így másnap reggelig.

3. Tüdőgyulladás, köhögés esetén, tegyünk a mellkasunkra egy vékony szelet szalonnát, vagy kenjük be zsírral. A tetejére alkalmazzunk fóliás borítást.

4. A fájó fogra tegyünk egy darab sótlan szalonnát, vagy egy kevés zsírt, és hagyjuk rajta 15 percig. A fájdalom fokozatosan el fog múlni.

5. Sarokkinövés, sarkantyú kezelésére készítsük el az alábbi receptet.

100 gramm sótlan szalonnát vágjunk apró darabokra, keverjük el egy nyers tojással, és 100 ml ecet koncentrátummal. Tegyük egy fénytől védett helyre a keveréket, és addig hagyjuk állni, míg a szalonna feloldódik. Használat előtt áztassuk a lábunk egy kis ideig forró vízben, majd kenjük be a problémás részt a keletkezett zsíros krémmel. 5-7 napon keresztül minden éjszakára kenjük be a lábunk.
6. A szalonnának igen magas a szelén tartalma, ezért erősíti az immunrendszert, megakadályozza az oxidációt, és a dohányosok szervezetéből némiképp csökkenti a méreganyagokat.

Forrás>>>

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.