Angolnapörkölt

Angolnapörkölt

 

Hozzávalók     

angolnapörkölt

    * 1 kg konyhakész (lebőrözött, kibelezett) angolna

    * 1 nagy vöröshagyma

    * 5 evőkanál olaj

    * 1 púpozott evőkanál pirospaprika

    * 1-1 nagyobb paprika és paradicsom

    * 1 kiskanál só

    * 1 dl vörösbor
A konyhakész angolnát megmossuk, a fejét meg a farkát lecsapjuk, majd a törzsét 5-6 centis darabokra vágjuk; A hagymát megtisztítjuk,’finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A’halat hozzáadjuk, 3-4 percig pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük.

Jól elkeverjük, majd annyi – kb. 2 deci – vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. A közepes kockákra vágott paprikát és paradicsomot belekeverjük, megsózzuk. Lefödve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, félidőben a borral ízesítjük.: Túrós csusza illik hozzá köretnek.

 

Jó tanács

Zúzott fokhagymával meg darált cseresznyepaprikával is    ízesíthetjük.

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc 
Egy adag: 1526 kJ/365 kcal

angolnapörkölt

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon