ASZALT SZILVÁS KENYÉR

ASZALT SZILVÁS KENYÉR

Hozzávalók:

  • 8 dkg magozott aszalt szilva,
  • 5 dkg darált dió,
  • 45 dkg tönkölybúza-liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 kiskanál

  • 2-2,5 dl víz.


Az aszalt szilvát apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 perc alatt szépen megdagasztjuk, azután letakar­va a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt hosszúkás formába fektetjük.
A tetejét vízzel megkenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 perc uhut megsütjük. A formából kiborítva hagyjuk hűlni. Sütés előtt durvára vagdalt dióval is megszórhatjuk. Az aszalt szilvás kenyér kenyérsütő gépben is megsüthető.

ASZALT SZILVÁS KENYÉR

 aszalt-szilvás-kenyér

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon