BAJOR ROZSKENYÉR

BAJOR ROZSKENYÉR

Hozzávalók:

  • 3 dl víz,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 40 dkg rozsliszt,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 1 evő­kanál barna cukor,
  • 2 kiskanál só,
  • 1 kiskanál őrölt kömény.

hozzávalókat dagasztógépbe tesszük és 15-20 perc alatt kemény tésztává
dagasztjuk. Letakarjuk, s kelesztjük legalább két órán át, de az sem baj, ha ez az idő kicsit meghosszabbodik.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, csinos veknit formálunk belőle, s
sütőpapírral borított tepsire fektetjük.
A tetejét megecseteljük vízzel, hurkapálcával mély lyukakat fúrunk
bele, s adunk neki újabb egy órányi pihenőt. Ezután előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon 45—50 perc alatt megsütjük; Ha kihűlt, szép vékonyra szeleteljük.
A tömör tésztájú kenyér kenyérsütő gépben is megsüthető, hosszú
programon.

BAJOR ROZSKENYÉR

Bajor rozskenyér

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon