Burgonyás kenyér (élesztő nélkül)

Burgonyás kenyér (élesztő nélkül)

Burgonyás kenyér (élesztő nélkül)

Hozzávalók:
  • 2 dl kovász,
  • 1 nagyobb, héjában
    főtt burgonya (kb.10 dkg),
  • 30 dkg rétesliszt,
  • 20 dkg finomliszt,
  • 1 kiskanálsó,
  • 1 evőkanál cukor

 A langyosra hűlt burgonyát megtisztítjuk és összetörjük, azután a többi hoz­závalóval együtt dagasztógéppel 15-20 percig dagasztjuk. Letakarva megke­lesztjük. (A szokásosnál picit több időt szánjunk rá!)
A megkelt átgyúrjuk és szép kenyeret formázunk belőle.
Vízzel lekenjük, a tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk.
A sütőzacskóba bújtatjuk, a zacskót lezárjuk és 3-4 lyukat szúrunk a felső részén. Óvatosan előmelegített sütőbe helyezzük és 190 °C-on 45-50 perc alatt megsütjük.. A ropogós kenyeret a sütőből kivéve a zacskóból máris rácsra csúsztatjuk, úgy hagyjuk kihűlni.
 

Burgonyás kenyér (élesztő nélkül) 

Kenyérsütő gépben is megsüthető.
burgonyás kenyér

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon