BÚZAPELYHES KENYÉR

BÚZAPELYHES KENYÉR

BÚZAPELYHES KENYÉR

Hozzávalók:

  • 8 dkg búzapehely,
  • 40 dkg tönkölybúza-kenyérliszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 kiskanál kenyérfűszer,
  • 1 kiskanál só,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1,5-2 dl kefir.
  • A tetejére: 2.evőkanál búzapehely

A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük és 15-20 perc alatt alaposan megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük.
A szépen megkelt finoman átgyúrjuk, majd cipóvá formáljuk.A tetejét vizes ecsettel lekenjük, éles késsel 2-3 helyen behasítjuk és búzapehellyel meghintjük. A kenyérkét sütőzacskóba csúsztatjuk, a zacskót lezár­juk és néhány helyen kilyuggatjuk. Előmelegített sütőben 190 °C-on 35-40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azon myomban rácsra csúsztatjuk és azon hagyjuk kihűlni.

Tésztája kenyérsütő gépben is süthető.

BÚZAPELYHES KENYÉR

buzapelyhes-kenyer-261928_300

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon