Csirkemelles rakott makaróni
Hozzávalók:
(4 főre)
-
4o dkg makaróni
-
kb: 4o dkg csirkemell
-
1 fej hagyma
-
2 ek liszt
-
2 dl tejföl
-
3 tojás
-
1o dkg sajt
-
só
-
bors
-
pirospaprika
-
pici napraforgó olaj
-
zsemlemorzsa
-
paradicsomlé
Elkészítés:
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.
(180°C – középen kb: 35 – 40perc )