Egyszerű májgaluskaleves

Egyszerű májgaluskaleves

Hozzávalók:Egyszerű májgaluskaleves

  • 25 dkg pulyka máj
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál finom liszt
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l hús leves alaplé
  • egy csokor petrezselyem zöld
  • majoranna

Egyszerű májgaluskaleves

Elkészítése:Egyszerű májgaluskaleves

A májat ledaráljuk és fűszerezzük sóval borssal, majorannával, bele tesszük az apróra vágott petrezselymet valamint belenyomjuk a fokhagymát. Bele tesszük az egy kanál lisztet, beleütjük a tojást és annyi zsemlemorzsát adagolunk hozzá, hogy ne legyen folyós de ne legyen kemény sem, mert ha keményre készítjük akkor a levesben is kemény lesz. Megpucoljuk a vöröshagymát, apróra vágjuk, majd megpirítjuk a vajon. Amint megpirult a hagyma felengedjük a hús alaplével, ha nincs akkor vízzel és 2 leveskockát teszünk bele. Pár percig forraljuk, majd kis IMG_20150927_103442kanállal bele szaggatjuk a máj keveréket. Addig főzzük míg minden máj fel jön a felszínre, ekkor egy negyed citrom levét bele csavarjuk, forralunk rajta egyet és készen van a májgombóclevesünk.

Én megvadítottam egy kis erős paprikával is.

Egyszerű májgaluskaleves
Jó étvágyat!

Egyszerű májgaluskaleves

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon