Erdélyi raguleves gazdagon
Ezt a levest már nagyon régen főztem meg. Nem tudtam mi legyen a vasárnapi ebéd és a receptek között keresgélve találtam, ismét rá. A sok összetevő miatt kitűnő íze van és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés hús
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 2 szem krumpli
- 20 dkg zöldbab (lehet konzerv vagy fagyasztott is)
- 20 dkg zöld borsó (lehet konzerv fagyasztott is)
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél citromnak a leve
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- 3 csapott evőkanál liszt
- 1 nagy pohár tejföl
- 5 dkg sertés zsír
Erdélyi raguleves gazdagon
Elkészítése:
A sertés húst felkockázzuk, a répát, petrezselymet, krumplit zsülienre vágjuk. A savanyú káposztát kicsavarjuk és összevágjuk apróra. A zsíron a húst fehéredésig pirítjuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, majd a savanyú káposztát és az egész vöröshagymát hozzá adjuk felengedjük vízzel. Addig főzzük amíg a hús elkezd puhulni, ekkor hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet, krumplit. Amikor a zöldségek már majd nem megpuhultak akkor hozzá adjuk a zöldbabot és a zöld borsót. Ezzel is forraljuk egy kicsit, ezután a tejfölt elkeverjük a fél citrom levével és a három kanál liszttel. Ezzel behabarjuk a levest, egyet forralunk rajta és készen is vagyunk.