Erdélyi raguleves gazdagon

Erdélyi raguleves gazdagon

Ezt a levest már nagyon régen főztem meg. Nem tudtam mi legyen a vasárnapi ebéd és a receptek között keresgélve találtam, ismét rá. A sok összetevő miatt kitűnő íze van és nagyon finom!

Hozzávalók:

  •  50 dkg sertés hús
  •  25 dkg savanyú káposzta
  •  1 sárgarépa
  •  1 petrezselyem gyökér
  •  2 szem krumpli
  •  20 dkg zöldbab (lehet konzerv vagy fagyasztott is)
  •  20 dkg zöld borsó (lehet konzerv fagyasztott is)
  •  1 kis fej vöröshagyma
  •  fél citromnak a leve
  •  csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 3 csapott evőkanál liszt
  •  1 nagy pohár tejföl
  •  5 dkg sertés zsír

 

Erdélyi raguleves gazdagon

Elkészítése:

Erdélyi raguleves gazdagon

A sertés húst felkockázzuk, a répát, petrezselymet, krumplit zsülienre vágjuk. A savanyú káposztát kicsavarjuk és összevágjuk apróra. A zsíron a húst fehéredésig pirítjuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, majd a savanyú káposztát és az egész vöröshagymát hozzá adjuk felengedjük vízzel. Addig főzzük amíg a hús elkezd puhulni, ekkor hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet, krumplit. Amikor a zöldségek már majd nem megpuhultak akkor hozzá adjuk a zöldbabot és a zöld borsót. Ezzel is forraljuk egy kicsit, ezután a tejfölt elkeverjük a fél citrom levével és a három kanál liszttel. Ezzel behabarjuk a levest, egyet forralunk rajta és készen is vagyunk.

Erdélyi raguleves gazdagon
Jó étvágyat!

Erdélyi raguleves gazdagon

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon