Felhő szelet

Felhő szelet

Hozzávalók

A tésztéhoz:

  • 25  dkg liszt
  • 10  dkg porcukor
  • 5  dkg margarin
  • 1  egész tojás + 1 sárgája
  • 1  evőkanál rum ,vagy rumaroma 1 kévés kanállal
  • 1  kévés kanál szódabikarbóna
  • 1  ev.kanál méz

A krémhez:FELHŐ szelet_1

  • 1 l tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dl lehűtött Hulala tejszín
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm) Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.

A krémhez, először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.

Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.

Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon