Felhő szelet
Hozzávalók
A tésztéhoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 1 evőkanál rum ,vagy rumaroma 1 kévés kanállal
- 1 kévés kanál szódabikarbóna
- 1 ev.kanál méz
- 1 l tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojás sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl lehűtött Hulala tejszín
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm) Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
A krémhez, először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal. Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.