Gombakrémleves

Gombakrémleves

 

Hozzávalók:

  • 75 dkg gomba
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes szem krumpli
  • szerecsen dió
  • kakukk fű
  • bors
  • tejszín

Elkészítés:

A gombát megmossuk és felszeleteljük.

Gombakrémleves

A krumplit meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, én lereszeltem a káposzta reszelőn a gombával együtt. A hagymát rádobom a vajra és üvegesre pirítom, belenyomom a fokhagymát majd a gombát a krumplival együtt.  Megvárom amíg a gomba levet ereszt és ha nem elegendő öntök alá egy kis vizet. Ne legyen túl sok víz rajta mert  amint megpuhult le kell turmixolni. Turmixolás után vissza teszem a tűzhelyre fűszerezem, bele teszem a tejszínt, forralok rajta egyet és készen is van. Pirított kenyér kockával tálaltam.

Gombakrém leves

Gombakrémleves

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon