Hagymás mustáros csirkecombok

Hagymás mustáros csirkecombok

Hozzávalók:

  • 12 db csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3.5 dl fehérbor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dl olaj

Hagymás mustáros csirkecombok

Elkészítése:

A csirkecombokat megsózzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk. A bort a mustárt beleteszem egy kis edénybe, megszórom borssal csipet sóval, fokhagyma nyomóval belenyomom a fokhagymát majd kézi habverővel simára keverjük. Olyan edényt használjunk amit belehet tenni a sütőbe , akkor nem kell több edényt elmosnunk. Hagymás mustáros csirkecombok

Az olajat felforrósítjuk és a combokat megpirítjuk benne. Amint megpirultak kiszedjük egy tányérra. Az olajat leszűrjük és csak egy keveset öntünk vissza az edénybe. Azért kell leszűrni, hogy ne legyen túlzottan olajos a csirke. A vissza öntött olajon megpirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Bele öntjük a mustáros, boros, fokhagymás, keveréket, és a tejszínt. Jól felforraljuk, majd a sütőbe tesszük.

A csirkecombok 25-30- perc alatt átsülnek. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kínálhatunk mellé.

Hagymás mustáros csirkecombok
Jó étvágyat!

 

Hagymás mustáros csirkecombok

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon