Káposztás pogácsa - Egészséges életmód

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

Lereszelünk 50 dkg fehér káposztát és fél órára besózzuk.Ezután kinyomkodjuk és 2 evőkanál olajon egy kiskanál cukorral, kevergetve szép barnára pirítjuk. Erősen megborsozzuk, majd kihűtjük.

Összegyúrunk 25 dkg réteslisztet 10 dkg Ráma margarinnal, egy kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel, 1 tojássárgájával, sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd-ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pirított káposztával, összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt háromszor-négyszer ismételjük, végül kétujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tetejét rács alakban bevagdaljuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével- vagy pirospaprikával elkevert tejjel megkenjük. Ezután még 10 percig kelesztjük,- forró sütőben szép pirosra sütjük.
pogacsa

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon