Mirindás sütemény

Mirindás sütemény

Ezt a süteményt már nagyon régen készítettük. Most karácsonyra ismét rá került a választás. Finom édes sütemény. 

Hozzávalók:

A tésztához

  •  6 tojás
  •  6 evőkanál porcukor
  •  4 evőkanál liszt
  •  2 evőkanál kakaó
  •  1 dl olaj
  •  1 sütőpor

Krémhez:

  •  25 dkg ráma margarin vagy vaj
  •  20 dkg porcukor
  •  25 dkg túró
  •  7 dl Mirinda narancs üdítő
  •  2 csomag vaníliás puding por

Elkészítése:

A tészta készítése:

A hat tojás sárgáját kikeverjük hat evőkanál porcukorral, hozzáadjuk a négy evőkanál lisztet, két evőkanál kakaóport, egy deci olajat, egy sütőport és a tojások felvert habját és simára keverjük. Kis lángon sütjük tű próbával ellenőrizzük.

Krém készítése:

A Ráma margarint vagy a vajat habosra keverjük, majd hozzá adjuk a 20 dkg porcukrot és simára keverjük, ezután bele keverjük a 25 dkg túrót és ha kihűlt a tészta a tetejére simítjuk.

A tetejére a bevonat készítése:

Hét deciliter mirinda narancs ízű szénsavas üdítőbe lassú tűzön két csomag vaníliás pudingport főzünk és megvárjuk amíg kihűl. Hűlés után a túrós krémre simítjuk. Ezután egy órára hűtőbe tesszük. 

Lehűtés után szeletelhetjük.

Mirindás sütemény
Jó étvágyat!

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon