Mirindás sütemény
Ezt a süteményt már nagyon régen készítettük. Most karácsonyra ismét rá került a választás. Finom édes sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg ráma margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg túró
- 7 dl Mirinda narancs üdítő
- 2 csomag vaníliás puding por
Elkészítése:
A tészta készítése:
A hat tojás sárgáját kikeverjük hat evőkanál porcukorral, hozzáadjuk a négy evőkanál lisztet, két evőkanál kakaóport, egy deci olajat, egy sütőport és a tojások felvert habját és simára keverjük. Kis lángon sütjük tű próbával ellenőrizzük.
Krém készítése:
A Ráma margarint vagy a vajat habosra keverjük, majd hozzá adjuk a 20 dkg porcukrot és simára keverjük, ezután bele keverjük a 25 dkg túrót és ha kihűlt a tészta a tetejére simítjuk.
A tetejére a bevonat készítése:
Hét deciliter mirinda narancs ízű szénsavas üdítőbe lassú tűzön két csomag vaníliás pudingport főzünk és megvárjuk amíg kihűl. Hűlés után a túrós krémre simítjuk. Ezután egy órára hűtőbe tesszük.
Lehűtés után szeletelhetjük.