Nyári hideg kovászos uborka leves
A nagy melegre való tekintettel nem akartam meleg leves főzni, hanem valami hideg levessel akartam kedveskedni a családomnak. Egy hete már kerestem milyen levest tudnék főzni, ami nem meleg és finom lehet. Nézelődtem az interneten és találtam egy olyan levest, aminek kovászos uborka leves volt a neve. Na, mondom, még ilyet sem hallottam, kipróbálom. Elolvastam, és egy kicsit másképpen mint ahogy le volt írva elkészítettem.
Hozzávalók:
- 7 db kovászos uborka
- 2 dl kovászos uborka lé
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 2 dl hús alap lé
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
Az uborkákat össze kockázom, és egy turmix gépbe teszem rá öntöm az uborka levet beleteszem a fűszereket: petrezselyem, fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fekete bors. Rövid ideig turmixolom, hozzá adom a tejfölt, ezzel is megturmixolom, majd bele öntöm a hús alap levet és még egyet turmixolok rajta.
Kiöntöm egy jénai tálba, és hűtőbe teszem. Pirított kenyérkockával tálalom.
Jó étvágyat!