Nyári hideg kovászos uborka leves

Nyári hideg kovászos uborka leves

A nagy melegre való tekintettel nem akartam meleg leves főzni, hanem valami hideg levessel akartam kedveskedni a családomnak. Egy hete már kerestem milyen levest tudnék főzni, ami nem meleg és finom lehet. Nézelődtem az interneten és találtam egy olyan levest, aminek kovászos uborka leves volt a neve. Na, mondom, még ilyet sem hallottam, kipróbálom. Elolvastam, és egy kicsit másképpen mint ahogy le volt írva elkészítettem.

Hozzávalók:

  • 7 db kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 dl hús alap lé
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

Az uborkákat össze kockázom, és egy turmix gépbe teszem rá öntöm az uborka levet beleteszem a fűszereket: petrezselyem, fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fekete bors. Rövid ideig turmixolom, hozzá adom a tejfölt, ezzel is megturmixolom, majd bele öntöm a hús alap levet és még egyet turmixolok rajta.

Nyári hideg kovászos uborka leves

Kiöntöm egy jénai tálba, és hűtőbe teszem. Pirított kenyérkockával tálalom.

Nyári hideg kovászos uborka leves

Jó étvágyat!

Nyári hideg kovászos uborka leves

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon