Rántott szelet darált húsból

Rántott szelet darált húsból

Ezt a receptet a facebookon olvastam és gondoltam kipróbálom. Azt gondoltam ugyan hogyan is lehetne a darált húsból rántott szelet. Nem gondoltam volna, hogy így össze tartja a sajt a darált húst. Nem is csináltam először csak négy gombócot és kilapítottam őket. Forrósítottam olajat és elkezdtem kisütni őket, mondván, ha mégsem áll össze akkor fasírt lesz belőle. Nagy meglepetésemre szépen elkezdett sülni, de amikor megfordítottam őket akkor elkezdett pezsegni az olaj de nagyon. Na mondom ki jött a sajt belőle, de nem. Olyan szépre megsült, hogy öröm volt nézni! Hozzá is fogtam a többi bekevert húst megformázni.

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (a legjobb a lapocka mert nem száraz)
  •  25 dkg sajt
  •  só
  •  bors

A panírhoz:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Rántott szelet darált húsból

Elkészítése:

A sajtot lereszeljük apróra. A darált húst egy tálba tesszük sózzuk borsozzuk beletesszük a lereszelt sajtot és összedolgozzuk. Ezután kis gombócokat formázunk belőle és kilapítjuk őket kb. 5-7 milliméter vastagra. Ezután előkészülünk a panírozáshoz és bepanírozzuk a megformázott húskeveréket és forró olajban kisütjük.

Rántott szelet darált húsból
Jó étvágyat!

Rántott szelet darált húsból

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon