RIZSKÓK

RIZSKÓK

Hozzávalók

  • 30 dkg rizs
  • 4 tojás,
  • cukor ízlés szerint (3-4 ek),
  • 1 cs vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • tej és víz a főzéshez,
  • aszalt meggy vagy mazsola,
  • 1 ek vaj

Elkészítése

A vízben megmosott rizst vízzel hígított tejben puhára főzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a citrom héjával és levével habosra keverjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A langyosra hűlt rizst először a krémmel keverjük össze, majd hozzáadjuk a habot is. De vigyázzunk, hogy óvatosan tegyük ezt az utolsó mozzanatot, hogy  hab ne törjön nagyon meg. Egy kivajazott és bemorzsázott (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe kenjük a rizst, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

 

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon