RIZSKÓK
Hozzávalók
- 30 dkg rizs
- 4 tojás,
- cukor ízlés szerint (3-4 ek),
- 1 cs vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- tej és víz a főzéshez,
- aszalt meggy vagy mazsola,
- 1 ek vaj
Elkészítése
A vízben megmosott rizst vízzel hígított tejben puhára főzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a citrom héjával és levével habosra keverjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A langyosra hűlt rizst először a krémmel keverjük össze, majd hozzáadjuk a habot is. De vigyázzunk, hogy óvatosan tegyük ezt az utolsó mozzanatot, hogy hab ne törjön nagyon meg. Egy kivajazott és bemorzsázott (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe kenjük a rizst, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.