Sült tarja egyben csirkemájjal töltve

Sült tarja egyben csirkemájjal töltve

 

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma nagy Egyben sült tarja csirkemájjal töltve

  • 500 g baromfi máj  

  • 1.50 kg sertés tarja egyben 

  • 0.50 kg savanyú alma  

  • 1 csomag Knorr Fokhagymás csirkesült alap  

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa 

  • só, bors  

  • 2 evőkanál olaj 

  • 30 dkg gomba

Egyben sült tarja csirkemájjal töltve

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg az almát és vágjuk nyolcadokra. Daraboljuk fel a hagymát és az almával együtt pirítsuk meg egy serpenyőben, olajon.

  2. A sütés végén adjuk hozzá a májat, majd pár percig süssük együtt. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy kiskanál Fokhagymás csirkesült Rafinériát és ízlés szerint sót, borsot. Tegyük félre kihűlni.

  3. Az így elkészített töltelékhez adjunk hozzá két kanál zsemlemorzsát és alaposan keverjük össze.

  4. Csináljunk a húsban egy nagy bevágást és helyezzük bele az előkészített tölteléket, majd szórjuk be alaposan a Fokhagymás csirkesült Rafinériával.

  5. Tegyük a húst a sütőzacskóba, majd zárjuk le. Süssük 190 fokos sütőben kb. 60 percig. A sütés vége felé vágjuk fel a sütőzacskót, hogy a hús kérge megpiruljon. Tálaljuk pirított burgonyával.

Egyben sült tarja csirkemájjal töltve

 

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon