Sütnivaló tudnivalók
A grillezőszerkezetet a szabadban, szélvédett helyen, biztonságosan állítsuk fel, ügyeljünk arra, hogy ne billegjen. Vigyázzunk: a bogrács füle, a grillező rostélya és környezete forró! Jó, ha kezünk ügyében van fogókesztyű, konyharuha és egy vödör víz sem árt.
Vegyi anyagot a begyújtáshoz használni tilos!
Viszont jó szolgálatot tehet a és a faszén begyújtásához készült adalék.
A grillezéshez kifejezetten erre a célra készült faszenet használjunk.
A sütnivalókat csak akkor tegyük a grillrácsra, ha már a parázs teljesen átizzott – ekkor már nem füstöl. A megégett zsír, az elszenesedett étel egészségtelen, legyünk óvatosak a sütésnél.
A sütnivaló és a parázs között jó 10 cm távolság legyen! .
Jó, ha tudjuk, hogy grillezéshez, flekkensütéshez személyenként akár 25-35 dkg húst is számíthatunk. A faszénparázsban héjas burgonyát és hagymát süthetünk körítésként.
A kerti grillezőt egyszerűen megtisztíthatjuk a rásült szennyeződésektől, ételmaradékoktól, ha kihűlve tűzhelytisztító spray-vel befújjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap könnyűszerrel letörölhetjük a ráégett zsíros piszkot és kormot.
Az elszennyeződött bográcsot tiszta homokkal bedörzsöljük, vízzel leöblítjük és máris tiszta lesz.
|