Töltött tarja gazdagon

Töltött tarja gazdagon


Hozzávalók a tarjához:

  • 2 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2-3 mokkáskanál házi ételízesítő (vagy Vegeta)

 

Hozzávalók a fűszersóhoz:

  • egy teáskanál hegynyi morzsolt rozmaring
  • egy teáskanál hegynyi morzsolt kakukkfű
  • egy teáskanál hegynyi szárított petrezselyem
  • egy teáskanál hegynyi szárított majoranna
  • egy teáskanál hegynyi fokhagymasó
  • 1 mokkáskanál konyhasó
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

 A tarját bevagdalom, kb 1-1.5 centis szeletekre a paradicsomot és a hagymát karikára vágom, a kolozsvári szalonnát, és a kolbászt felszeletelem.

Előveszem a pataki tálat beleteszem a bevagdalt tarját. Töltött tarja

A szalonnát,paradicsomot, kolbászt vöröshagymát, bele rakom a bevagdalt tarjába, közé dugdosom a fokhagyma gerezdeket és megkenem  házi ételízesítővel, és mustárral és hagyom állni egy órácskát. Ha marad ki a töltelékből azt mellé teszem.

Töltött tarja gazdagon

Ezután öntök alá egy kis vizet kb: 1-1.5 dl, befedem és beteszem a 200 fokos sütőbe kb 1-1.5 órára. Utána hústűvel megvizsgálom és ha puha akkor leveszem a fedelet és megpirítom a tetejét. Bármilyen körettel tálalható pl: hagymás tört krumpli, rizibizi, sült krumpli, burgonya krokett, majonézes krumpli saláta, francia saláta.

Töltött tarja gazdagon

Jó étvágyat!

Töltött tarja gazdagon

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon