Miért szükséges a kollagén?

Miért szükséges a kollagén? 
A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltődnek és kisimulnak.

– Segít egyes bőrhibák (pattanás) kezelésben. Regenerálja a hajat és a körmöt.
– Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elősegíti. Hidratálja a kiszáradt kezeket, a bőr rugalmasságát itt is segíti.
– A hölgyeknek biztos nem lesz újdonság, hogy a kollagén fontos szerepet tölt be a bőrünk feszességében, szépségében. Számtalan kozmetikum kapható amely tartalmaz valamennyi kollagént.
– A kollagén a bőr felületén egy láthatatlan filmréteget képez, mely biztosítja a sejtek optimális nedvtartalmát. Egyidejűleg arra serkenti a sejteket, hogy regenerálódjanak és kezdjenek saját kollagént termelni.

Táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket
Mert a kollagén a test természetes fehérjéje, a test ragasztójának is nevezik, a kollagén összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. Fontos szerepet játszik a bőr, haj és a köröm egészségében. A bőr 75%-át kollagén alkotja.

Erősíti a kötőszövetet
Támaszt és tápanyagot nyújt. Az erős kollagén fehérje a kötő- és támasztószövet része, a kollagén nagyon fontos szerepet játszik a kötő –és támasztószövet stabilitásában és szilárdítja azt. Hiányában lehetőség nyílik a vénás keringési rendszer tüneteinek, mint a visszér, hajszálér, striák és a narancsbőr megjelenése.

Táplálék a bőrpanaszok ellen: pigment foltok, pikkelysömör, rosacea, pattanások, akné, szemölcsök

Táplálja az izmokat, csontokat és fogakat
De ugyanúgy fontos szerepet játszik a csontok felépítésében, a fogakban is. A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlődést.

Táplálja az inakat és szalagokat
A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga pedig emlékeztet a ragasztóra, mely mindent mindennel összeköt. A kollagén összeragasztja a csontvázat a lágy szövetekkel. Innen ered az a latin eredetű mondás, hogy „a kollagén a test ragasztója.” molekuláris szerkezete biztosítja az inak, a szalagok erősségét és elasztikusságát.

Építi a porcokat, védi az ízületeket
A csontok, az ízületek, a porcok, az ízületi nedv, az inak, a szalagok molekuláris szerkezetükben hasonlóságot mutatnak. A kollagén táplálék, az ízületi porc és ízületi tok újjáépítésében, így alkalmazhatjuk porc-építőként illetve az ízületek közötti „kenőanyag” újratermelésében is, mint ízületvédőt. Rendkívül fontos ezért a folyamatos pótlása.

Mennyi kollagén-bevitel szükséges (kúraszerűen)?

18-30 éves korig – 10 g
31-50 éves korig – 10-25 g
51 éves kor felett – 25-50 g
Célirányos étkezéssel is lehet hatni a kollagén-állomány karbantartására;

– Zöld levelű és élénk színű élelmiszerek fogyasztása segíti a kollagén termelődést. Pl. kelkáposzta, spenót, dinnye, sárgarépa, paprika, káposzta, citrus-félék, és minden magas C – vitamin tartalmú étel – ezek napi fogyasztása fontos, C-vitamin tartalmuk miatt.
– A zöld tea szintén segít a kollagén stimulálásában. Igyon naponta egy csészével. Az anyagcsere folyamatokat is támogatja.
– Amit ne felejtsen ki étrendjéből: diót, gabonaféléket (teljes kiőrlésű), olivaolajat, mákolajat.
– Lényeges vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek: A, B, C, D, E, szelén, cink, magnézium, vas, probiotikumok. Ne legyen hiány belőlük a szervezetében.
– A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás bizonyára nem kerüli el figyelmét,- rendkívül fontos a hidratáltság miatt.
– A szőlőmag-őrlemény és/vagy szőlőmagolaj is jótékonyan hat a kollagén megtartására ill. termelődésére.

307798430   rendelhető:  zsanna.fillzen.com

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...