
Ezt a receptet Révész Antal barátom mutatta meg először. Azóta előszeretettel kerül az étlapra.
Hozzávalók:
1 kg sertés hús (szűzpecsenye, lapocka, comb)
10 dkg füstölt húsos szalonna
3 db paadicsom
3 db paprika
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2dl paradicsomlé
1 kg krumpli
só
bors
őrölt pirospaprika
liszt
A szűzpecsenye a legjobb, de lapockából vagy commból is ellehet készíteni.
A vöröshagymát apró kockáa vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A paradicsomot, paprikát összekockázzuk. A húsból nagyon vékony kis érméket vágunk, és megsózzuk.
A krumlit meghámozzuk és kockára vágjuk mint a brassóihoz.
A szalonnát kisütjük, majd rátesszük a hagymát és a fokhagymát, megdinszteljük, ezután mehet rá a paprika, paradicsom,közben sózzuk, borsozzuk, és egy kis pirospaprikát teszünk rá, hozzáadjuk a paradicsolét. Rövid ideig forraljuk, hogy a paradicsom, paprika megpuhuljon.
Ekközben a krumplit kisütjük, vagy olajban vagy a sütöben. Én a sütöben szoktam sütni mert nem lesz így olajos.
Közben a húsokat paprikásos lisztben megforgatjuk és kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk.
Majd a lecsós alaphoz adjuk, és 20-25 percig főzzük.
Amint kisült a krumpli hozzáadjuk a húsos alaphoz és össze forraljuk. Ez csak egy rövid forrás, hogy az ízek összeérjenek.
Savanyú uborkával tálaljuk.





