Bélszín roston zöldfűszeres vajjal
Elkészítési idő: 50 perc + érlelés
Egy adag: 643 kcal, 2690 kJ
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg bélszín,
- só,
- őrölt bors,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 evőkanál mustár,
- 10 dkg vaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- l-l csokor petrezselyem,
- snidling és bazsalikom
A bélszínt szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal megszórjuk, mustárral és olajjal megkenjük és lefedve, hűvös helyen legalább egy napon át érleljük. A puha vajat összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel és bazsalikom levéllel, kevés sóval ízesítjük, majd vizes alufóliára halmozzuk.
Hengerré formálva becsomagoljuk és behűtjük. A bepácolt hús szeleteket faszénparázs felett megsütjük, majd a rostélyról leemelve minden szeletre egy-egy kanálnyi fűszervajat helyezünk.