Csodálatos Kovaföld !

Csodálatos kovaföld

Egy őstörténeti ásvány a szépség és az egészség szolgálatában
A természetgyógyászat legújabb csodafegyvere a kovaföld, egy őskori tengeri lerakódásból keletkezett makromolekuláris, természetes anyag.
Elsősorban kovasavat tartalmaz, de megtalálható még benne néhány, a szervezetünk számára jelentős nyomelem és ásványi anyag is. Erős regeneráló, sejtélénkítő, ásványpótló, fertőtlenítő és hegesedésgátló, valamint méregtelenítő hatása miatt a modern nő titkos szépségfegyverévé válhat.

kovaföld

Honnan ered?

Több millió évvel ezelőtt a kovamoszatok az őstengerekben éltek, majd az évek múlásával lesüllyedtek a tengerfenékre, és üledékes kőzetté alakultak. Ez a kovaföldes kőzetszerkezet magas szilíciumtartalommal és jelentős mennyiségű ásványi anyaggal, nyomelemmel rendelkezik. A szilícium nagyon hasznos minden élőlény számára, az emberi szervezetben a kötőszövetek sejtjeinek keménységét, szilárdságát és rugalmasságát biztosítja. Hasznos még a haj, a bőr és a köröm egészségének szempontjából is. Hiányában csökkenhet a csontok, az izmok és a bőr rugalmassága.
Értékes kovaföld-kitermelő hely található a Tokaj vidéki hegyeken, Erdőbénye környékén. Itt a kitermelés az 1890-es években indult el, de csak az ötvenes években vált jelentősebbé, amikor is megnőtt az igény a kovaföld korszerű felhasználására.

Hogyan jutunk hozzá?

A kovaföldben található szilícium-dioxid erős vízkötő képességénél fogva jótékonyan hat a bőr szerkezetének rugalmasságára, a kovasav pedig segíti a sejtek megújulását és erősíti a szöveteket. Szervezetünknek folyamatosan szilíciumpótlásra van szüksége: a csontképződéshez, a fogzáshoz, az ízületi porcok rugalmasságának megtartásához. Rendszeres fogyasztásának hatására a lestrapált töredezett haj erősebb, dúsabb lesz, és a petyhüdt bőr feszessé, fiatalossá válik. Mivel azonban táplálékaink többsége tartalmaz szilíciumot, pótlásához kovaföldtartalmú anyagot kell fogyasztanunk.

Kovaföld a kozmetikában

Napjainkban már több olyan kozmetikai termék létezik, amely nagymértékben tartalmaz kovaföldet, illetve kovasavat.
Ezeket a termékeket az ásványi anyagokon kívül még kakaóvajjal, ginszenggel, körömvirággal és különböző vitaminokkal is kiegészítették:

• méregtelenítő arcradír,
• szemránckrém,
• hidratáló- és ránctalanítókrém,
• kovaföldes krém (terhességi csíkok megelőzésére, kezelésére is),
• kéz- és körömápoló krém.

A kovaföldet tartalmazó termékek használata különösen előnyös a problémás és érzékeny bőr kezelésére, allergiás, seborrhoeás, pattanásos, irritált vagy ráncosodásra hajlamos bőrtípusok ápolására, mivel a kovaföld természetes hatóereje folytán hidratálja a bőrt és pótolja az elvesztett ásványi anyagokat.
Tápláló pakolás készíthető a magas ásványianyag-tartalmú (vas, kálium, nátrium, magnézium, mangán, réz, cink, kén, kobalt stb.) kovaföldes porból a bőrtípusnak megfelelően, különböző préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel elkeverve.

Kovaföldkúra

Ahhoz, hogy a bőr vagy a haj szép és egészséges legyen, hogy lelassuljanak az öregedési folyamatok, érdemes időről időre tápláló kovaföldes kúrát végezni. Ehhez szedj kovaföldtartalmú port, amely vízben feloldva, és használj kovasavas krémeket, kozmetikumokat. Egészítsd ki táplálkozásodat kovasavban gazdag ételek fogyasztásával, mint a zab, az árpa, a köles stb.

06 30 7798 430
zsanna.fillzen.com

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...