Hagymás mustáros csirkecombok
Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3.5 dl fehérbor
- 1 evőkanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl olaj
Hagymás mustáros csirkecombok
Elkészítése:
A csirkecombokat megsózzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk. A bort a mustárt beleteszem egy kis edénybe, megszórom borssal csipet sóval, fokhagyma nyomóval belenyomom a fokhagymát majd kézi habverővel simára keverjük. Olyan edényt használjunk amit belehet tenni a sütőbe , akkor nem kell több edényt elmosnunk.
Az olajat felforrósítjuk és a combokat megpirítjuk benne. Amint megpirultak kiszedjük egy tányérra. Az olajat leszűrjük és csak egy keveset öntünk vissza az edénybe. Azért kell leszűrni, hogy ne legyen túlzottan olajos a csirke. A vissza öntött olajon megpirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Bele öntjük a mustáros, boros, fokhagymás, keveréket, és a tejszínt. Jól felforraljuk, majd a sütőbe tesszük.
A csirkecombok 25-30- perc alatt átsülnek. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kínálhatunk mellé.