Sütnivaló tudnivalók

 
Sütnivaló tudnivalók
 
A grillezőszerkezetet a szabadban, szélvédett helyen, biztonságo­san állítsuk fel, ügyeljünk arra, hogy ne billegjen. Vigyázzunk: a bogrács füle, a grillező rostélya és környezete forró! Jó, ha kezünk ügyében van fogókesztyű, konyharuha és egy vödör víz sem árt.
Vegyi anyagot a begyújtáshoz használni tilos!

Viszont jó szolgá­latot tehet a

kézi fújtató   fujtato

és a faszén begyújtásához készült adalék.

A grillezéshez kifejezetten erre a célra készült faszenet használjunk.
 
A sütnivalókat csak akkor tegyük a grillrácsra, ha már a parázs teljesen átizzott – ekkor már nem füstöl. A megégett zsír, az elsze­nesedett étel egészségtelen, legyünk óvatosak a sütésnél.
A sütnivaló és a parázs között jó 10 cm távolság legyen! .
Jó, ha tudjuk, hogy grillezéshez, flekkensütéshez személyen­ként akár 25-35 dkg húst is számíthatunk. A faszénparázsban hé­jas burgonyát és hagymát süthetünk körítésként.
 
A kerti grillezőt egyszerűen megtisztíthatjuk a rásült szennyező­désektől, ételmaradékoktól, ha kihűlve tűzhelytisztító spray-vel befújjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap könnyűszerrel letörölhetjük a ráégett zsíros piszkot és kormot.
Az elszennyeződött bográcsot tiszta homokkal bedörzsöljük, vízzel leöblítjük és máris tiszta lesz.
 
barbecue-422569_1280
 
 

 

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon