Trombózis Az egészséges véráramlás fontos az egészségünk számára, és növeli a teljesítő képességünket.

Spread the love

Trombózis

Az egészséges véráramlás fontos az egészségünk számára, és növeli a teljesítő képességünket.

A stressz az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód hátrányosan befolyásolja a vér egészséges áramlását,és egyben, ezáltal sajnos kedvez az érelmeszesedés folyamatának (ateroszklerózis).
A szervezetünk oxigénnel és tápanyagokkal ellátó artériák fala megvastagszik,és az erek beszűkülnek.Az életkor emelkedésével, ahogy egyre idősebb lesz az ember, természetesen a vér maga is hajlamos a vérlemezkék révén összecsapzódni, ami tovább nehezíti a véráramlást.

Mindkét folyamat az – erek beszűkülése és a csökkent véráramlás – vérrögök, azaz trombusok képződéséhez vezethet, és ha ezek az artériákban alakulnak ki artériás trombózisról beszélünk.
A trombózis érelzáródáshoz vezethet, ami akár olyan veszélyes következményekkel járhat, mint a szívinfarktus vagy a stroke, ezek a betegségek pedig egyre több embert érintenek hazánkban.

Ezért is fontos odafigyelni arra, hogy még idejében megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek segítenek a veszély elkerülésében, emellet az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás is a folyamatokat lassíthatja vagy megállíthatja. Így az artériás trombózisnak és életveszélyes szövődményeinek kockázata jelentősen csökken.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy milyen megoldásokat alkalmazunk, elsősorban természetes anyagokkal segítsük a megelőzést. Erre tökéletesen alkalmas a Power Strips tapasz.

 

Trombózis 

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.