VÉRCSOPORT DIÉTA

 
VÉRCSOPORT DIÉTA
 
Mit javasol? 
A vércsoporton alapuló étkezést az amerikai Péter D’Adamo publikálta. Az orvos szerint ugyanaz az étel másképp hat különböző emberekre, amelyet a vércsoportok másságában vélt felfedezni. Az „az vagy amit megeszel” elmélet képviselői szerint minden, szervezetbe kerülő anyag rombolhat vagy építhet.

Mit ígér?
Az előírt diéta betartása mellett a vércsoport szerinti táplálko­zás is jelentősen hozzásegít-az ideális^ testsúly meg­tartásához, illetve megszerzéséhez.
 
Hatásmechanizmusa
A vércsoportdiétában a vércsoportok szerint különböző ételek ajánlot­tak, mások kerülendők. Például az A vércsoporthoz tartozók kerüljenek minden húst és tejterméket, kivéve a  kecsketejet és sajtot, de bátran ehetnek minden hal félét,szóját, rizsfélét.
 
A B vércsoport
Ehet bárányt, nyulat,vadakat,de kerülje a szárnyasokat
 
Előnyei
Nincs kalóriaszámlálás, a vércsoport  sze­rinti  ételek könnyen elérhetők, s annyit lehet belőlük enni, amennyit akarunk, emellett a szer­vezet képes arra; hogy ezeket az élelmiszereket nagyon hatékonyan hasznosítsa. Olcsó, a diétához elég néhány könyv, online     kutatás. Minden tápanyagot felölel.
 
Hátrányai
A vércsoportdiéta nem tudományos vizsgálatokra alapozza állításait Néhány tudós vitatja Péter D’Adamo állításait.
 
Kinek javasolt?
Mindenkinek az adott vércsoportja szerint
 
Kinek nem javasolt? 
A vércsoportdiéta nem zár ki senkit.
 
Mit mond a dietetikus?
Az olyan étrendek, amelyek tiltanak,avagy túlzottan előtérbe helyeznek bizonyos ételeket, alapjában véve nem jók. A világ más-más részén elő embereknek ugyan lehet egy a vércso­portja, ám nem biztos, hogy a környezete lehetővé teszi, hogy egyformán étkezzenek egy afrikai például inkább gyümölcsöt, míg egy alaszkai több halat és algát tud enni, holott a diéta, szerint nagyon hasonlót, vagy ugyanazt kellene enniük.
 

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...