Angolnapörkölt
Hozzávalók
* 1 kg konyhakész (lebőrözött, kibelezett) angolna
* 1 nagy vöröshagyma
* 5 evőkanál olaj
* 1 púpozott evőkanál pirospaprika
* 1-1 nagyobb paprika és paradicsom
* 1 kiskanál só
* 1 dl vörösbor
A konyhakész angolnát megmossuk, a fejét meg a farkát lecsapjuk, majd a törzsét 5-6 centis darabokra vágjuk; A hagymát megtisztítjuk,’finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A’halat hozzáadjuk, 3-4 percig pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük.
Jól elkeverjük, majd annyi – kb. 2 deci – vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. A közepes kockákra vágott paprikát és paradicsomot belekeverjük, megsózzuk. Lefödve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, félidőben a borral ízesítjük.: Túrós csusza illik hozzá köretnek.
Jó tanács
Zúzott fokhagymával meg darált cseresznyepaprikával is ízesíthetjük.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy adag: 1526 kJ/365 kcal