Ízületi gyulladásról is ejtsünk néhány szót A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik hatodik rész

Spread the love

Ízületi gyulladásról is ejtsünk néhány szót

Leginkább az előrehaladott korban jelentkezik a szenvedés egy további forrása, az ízületi gyulladás. Az ízületi gyulladás 80%-át az ízületek környékén megjelenő csontritkulás okozza. Ide tartozik az összes reumás panasz, így például a lumbágó is. A panaszokat a csontvégek oszteoporózisos elváltozása okozza.

Az orvos felír Önnek egy fájdalom-, vagy gyulladáscsökkentő szert, mely a fájdalmakat bizonyosan csökkenti is. De a baj csak így lesz igazán komoly. Képzelje el, hogy autójával az autópályán halad, és a motorból folyik az olaj. A jelzőlámpa pirosan világít. Ön emiatt mérgesen kiszáll az autóból, felnyitja a motorháztetőt, és elvágja a jelzőlámpa kábelét, majd visszaül, és folytatja útját.

Hogy értelmes ember soha nem tenne így? Ön sem? Ugye hogy nem?

Pedig pontosan ezt teszi a testével! Ízületi gyulladásban szenved, beveszi a fájdalomcsillapítót, és úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Aztán megint visszamegy az orvoshoz, és talán még azt is elmeséli, hogy mennyire jól használt a felírt gyógyszer. Ismét elmegy táncolni, aerobikra, fitneszterembe, és még sok más helyre. Ugyanakkor amit valójában tesz, az az, hogy még jobban elhasználja az ízületeit, és végül véglegesen, visszafordíthatatlanul tönkreteszi őket. Viszont cserébe gazdagabbá teszi orvosát, mert hamarosan új csípőre lesz szüksége.

Nagyon érdekes az a kísérlet is, amelyet 1993-ban egy bostoni kórházban végeztek el. Olyan ízületi gyulladásban szenvedő pácienseket vontak be, akik a hagyományos gyógyszerekre – pl. a kortizonra – már nem reagáltak. A résztvevő betegeken megpróbáltak még egyszer a hagyományos gyógyszeres kezeléssel segíteni. Minden létező gyógyszerrel, mellyel már kezelték őket, továbbá fizikális terápiával is. Ezek után már csak egyetlen megoldás maradt a betegek előtt, a műtéti beavatkozás. Ekkor kezdődött el igazából a kísérlet. Minden egyes pácienst megkérdeztek, hogy hajlandó lenne-e még 90 napig szenvedni, és a műtét előtt részt venni még egy kísérleti terápián. 29 beteg válaszolt igennel.

Ízületi gyulladásról is ejtsünk néhány szót

A terápia abból állt, hogy a pácienseknek minden nap egy púpozott teáskanál őrölt, szárított csirkeporcot adtak.

Az eredmény?

10 nap elteltével minden fájdalmuk elmúlt! Mint ahogy említettem, a kísérletben olyan személyek vettek részt, akik a hagyományos eszközökre és szerekre semmilyen módon nem reagáltak. 30 nap elteltével ki tudtak nyitni egy vákumos uborkakonzervet, pedig legtöbbjük elvileg még egy golyóstollat sem tarthatott volna a kezében fájdalom nélkül. 90 nap elteltével a páciensek ízülete teljesen rendbe jött. Hála azoknak az értékes tápanyagoknak, melyekhez az őrölt csirkeporcból hozzájutottak.

Nem titok ma már az sem, hogy vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitelével meg lehet előzni sőt, gyógyítani is lehet betegségeket. A „Time Magazine“ 1992-ben címlapján közölte: „ A vitaminok valódi ereje! Az új kutatások alapján legyőzik a rákot, a szívbetegségeket, és az öregedéssel járó panaszokat. “ Összesen 75 tudományos cikk jelent meg orvosi, állatorvosi és kórbonctani folyóiratokban, melyek mélyrehatóan foglalkoznak a témával. Ezekben a cikkekben emberi és állati betegségek sokaságát sorolták fel, melyeket vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak és zsírsavak hiánya okoz.

Én 1978-ban kezdtem el alkalmazni az emberi gyógyászatban az állatgyógyászatból már ismert táplálkozási képleteket – emlékeznek: ezek a pelletek “. Mindenképpen el akartam érni azt a célt, hogy pácienseim az átlagos 75 év helyett száz, vagy annál is több évig éljenek. Ezért aztán információgyűjtésbe kezdtem, hogy hogyan tudták bizonyos emberek ezt a nagyon tiszteletreméltó 100 évet, vagy még annál is többet megélni. Érdekesnek találtam néhány páciensem azon válaszát, hogy ők nem is akarnak 100 évig élni. A miértre leggyakrabban azt a választ adták, hogy „ Nem szeretném egy idősek otthonában végezni, hogy ott visszaéljenek az állapotommal. “ Ezt az aggodalmat természetesen megalapozottnak véltem.

Ízületi gyulladásról is ejtsünk néhány szót

Mégis nekiveselkedtem, és elkezdtem a lehető legtöbb információt begyűjteni a 100 évesekről és a 100 évesektől. Abban reményben tettem mindezt, hogy az eredmények majd engem igazolnak. Kutatásaim során bukkantam rá Clive McKay munkájára. Egy 1935-ben megjelentetett írás alapján kutatása a következőképpen nézett ki: patkányokból 3 csoportot alkotott. Az 1-es csoport naponta 1 patkány-pelletet kapott. Ezek a patkányok átlagosan 2 évig éltek. Már ez az eredmény is nagy sikernek számított, mivel a patkányok átlagosan 11 hónapig éltek – a pellettel etetett egyedek viszont már 2 évig! A 2. csoportba tartozó állatok szinte ugyanazt a pelletet kapták, csak a szénhidráttartalmat csökkentette a kutató 30%-kal. A-vitamin, és ásványi anyag tartalmat változatlanul hagyta.

Ez azt eredményezte, hogy az ebbe a csoportba tartozó állatok átlagban 36 hónapig éltek, azaz 3 évig. Ezen felbuzdulva McKay a 3. csoport patkányainál már 60%-kal csökkentette a szénhidráttartalmat, a vitamin és ásványi anyag tartalmat viszont ugyanúgy változatlanul hagyta.

Az eredmény?

A csoport állatai 4 évig is éltek! Szenzációs eredmény, négyszerese az eredeti várható élettartamnak!

A kísérletet ezek után pókokkal, bogarakkal, gilisztákkal, galambokkal és sok más állatfajjal is végrehajtották. A tudósok arra jutottak, hogy az eltérő eredményeket a vitaminok és az ásványi anyagok szénhidráthoz viszonyított részaránya okozza. Nem a táplálékot csökkentették, csak a szénhidrátkalóriák számát. Ez magyarázza meg McKay eredményét is, ahol a 3. patkánycsoport szénhidrát kalóriaként háromszor annyi vitamint és ásványi anyagot kapott, mint az 1. csoport. Ez a tény okozta azt, hogy képesek voltak tovább élni.

Ízületi gyulladásról is ejtsünk néhány szót

Azt javaslom iratkozzon fel a friss blogbejegyzésekre és értesüljön a további
bejegyzésekről!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=31gw&wid=12474905″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Arra gondoltam, hogy ha már meglátogatta az oldalam és olvassa, miért ne lehetnénk ismerősök a Facebookon is?!

Kattintson ide és jelöljön be ismerősnek! Bejelölés után itt is tud plusz infót szerezni:

Ha bármi kérdése van vegye fel velem a kapcsolatot.

Hári Antal
Facebook profil
Üzleti blogom
Üzleti facebook profil
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Amennyiben hasznosnak találja ezt a bejegyzést, ossza meg közösségi oldalakon, hogy mások is értesüljenek róla.

„ A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik, hanem a Sejtek éhezésével! “ – Dr. Mehmed OZ

Dr. Joel Vallach kutatóorvos, patológus, humanológus és állatorvos Nobel díjra terjesztett, modern-kori tényfeltárási anyaga:

Ez az írás, ebből a tényfeltárásból, származik.

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.