A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik hetedik rész

Spread the love

A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak

Térjünk át a következő témánkra, de ne felejtsük el közben, amit az imént a patkányokról és a csökkentett szénhidráttartalomról megtudtunk.

Pakisztán északnyugati részén él a lahunsza nevű nép. A Himalája közelében, 5800 méter magas hegyek között rendkívül szegényes körülmények között élnek, jobban mondva inkább „ léteznek “. Nincs áramuk, nincsenek gépeik, kórházról vagy gyógyszertárról sem hallottak még – orvosokat sem ismernek. A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak, vagy masszázzsal segítenek magukon. Mégis – vagy talán éppen ezért – ők élnek a Földön a leghosszabb ideig.

Ebben a már-már gyilkos tengerszint feletti magasságban némi búzát, rozst, paradicsomot és káposztát termesztenek. A rövid aratási időszak miatt nagyon keveset tudnak ezekből betakarítani. Szénhidrátot egyedül tortillával visznek be a szervezetükbe. Szénhidrát ezenkívül máshol nem fordul elő a táplálkozásukban. Táplálékuk legnagyobb részét a kecske, bárány, ürü, teve, ökör és nyúl húsa alkotja. Esznek még tyúkot és tojást is. A tejből sajtot és joghurtot állítanak elő. A főzéshez vajat használnak. Összefoglalva: a lahunszák, a világ leghosszabb ideig élő népe úgymond csökkentett szénhidráttartalmú táplálékon él. Számomra ez a magyarázat arra, hogy ilyen magas életkort érnek el.

A rendkívül szokatlan népcsoport tanulmányozása közben felfedeztünk még egy titkot. Ezt a titkot egy egyedülálló és nagyon figyelemreméltó eseménysorozatban láthattuk: közvetlenül a hegyekből, tehát a Himalája szívéből folyik a lahunszák területére egy mesebeli gleccserfolyam, amit a „gleccser teje“ névvel illetnek. Ez az élettel teli és magas ásványi anyag-tartalmú víz szürke és nem átlátszó – ezért nevezik tejnek. Kis kőszemcsék és több, mint 60-féle fontos ásványi anyag található benne. Mindig, amikor a „gleccser teje“ folyni kezd, a lahunszák kimennek a mezőre és földdel dúsítják fel a vizet. Gereblyéikkel és csizmáikkal addig tapossák a vizet a földbe, amíg az kásássá nem válik. A talajt így nem csak öntözik, hanem még nagyon sokféle ásványi anyaggal is dúsítják.

A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak

Gondolhatják, hogy az ebből a földből kinövő növények csak úgy duzzadnak az értékes vitaminoktól és ásványi anyagoktól. Minden gyümölcsben benne van a Himalája hatalmas ereje, az ásványi anyagok a maguk legősibb formájában! Ehhez jön még az is, hogy az átalakulás ezen folyamata – az élettelen talajból a fotoszintetizáló növényekig – olyan biológiai értéket ad, mely a lehető leghatékonyabbá teszi ezen anyagok felvételét.

Egyedülálló ez a természeti adottság! És ismét beigazolódott az a feltevésem, mely időközben már mély meggyőződéssé szilárdult: a szénhidrátban szegény táplálkozás, melyet értékes ásványi anyagok és vitaminok bevitele egészít ki, nemcsak az állatoknál, hanem az embereknél is döntően képes meghosszabbítani az életet.

Kiegészítésképpen még egy megfigyelés: a lahunszák a ház körül és a földeken elégetett faágak hamuját is szétosztják. Amint az kiderült, ez a hamu – bizonyára már Önök is sejtik – értékes ásványi anyagok sokaságát tartalmazza.

További útjaimon olyan emberek születési és halálozási értesítőinek sokaságát gyűjtöttem össze, akik elérték a 100 éves kort. Nagyon kíváncsi voltam, miben rejlik magas életkoruk titka. Első példám Ralph Charles Ohióból. Ő 1999 októberében ünnepelte varázslatos 100. születésnapját. Benne az az elképesztő, hogy – nem fogják elhinni – de még mindig pilótaként dolgozik. Bizony,

Amerika középső részén szállít utasokat. Egészségügyi papírjain és a pilótaengedélyén semmiféle korlátozás nem szerepel. Egész megjelenése olyan lendületes, hogy azt hinném, 70-es évei végén, vagy 80-as évei elején jár.

A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak

A dél-afrikai Dora Amathebe is nemet mondott a gyors elmúlásnak. Ő 1881-ben született. Amikor 1995-ben, 114 éves korában megkérdezték, mit gondol, hogyan érhette el ezt a magas kort, azt válaszolta: „ Szöcskét, tökmagot, teknősbékahúst, mindenféle füvet és aszalt gyümölcsöket eszem, és minden nap megiszom egy csésze kávét. “ Ez számomra már mindent elárult. Nem azt mondta, hogy kenyeret, burgonyát, rizst vagy kukoricát eszik. Szénhidráthoz legfeljebb a szárított gyümölcsből jutott. Proteint a szöcske-, és a teknősbékahúsból vett fel. A létfontosságú zsírsavak a tökmagból jutottak a szervezetébe. És ha a füveket zölden ette, akkor ily módon némi C-vitamint, folsavat és béta-karotint is fogyasztott.

Azt javaslom iratkozzon fel a friss blogbejegyzésekre és értesüljön a további
bejegyzésekről!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=31gw&wid=12474905″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Arra gondoltam, hogy ha már meglátogatta az oldalam és olvassa, miért ne lehetnénk ismerősök a Facebookon is?!

Kattintson ide és jelöljön be ismerősnek! Bejelölés után itt is tud plusz infót szerezni:

Ha bármi kérdése van vegye fel velem a kapcsolatot.

Hári Antal
Facebook profil
Üzleti blogom
Üzleti facebook profil
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Amennyiben hasznosnak találja ezt a bejegyzést, ossza meg közösségi oldalakon, hogy mások is értesüljenek róla.

A lahunszák kizárólag házi készítésű szereket, gyógyfüveket használnak

„ A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik, hanem a Sejtek éhezésével! “ – Dr. Mehmed OZ

Dr. Joel Vallach kutatóorvos, patológus, humanológus és állatorvos Nobel díjra terjesztett, modern-kori
tényfeltárási anyaga:

Ez az írás, ebből a tényfeltárásból, származik.

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...