Narancsbőr elleni védekezés

Narancsbőr elleni védekezés

Narancsbőr elleni védekezés

Frissebb, feszesebb

Hiába reménykedünk, csodaszer még mindig nincs… Azért bizonyos módszerekkel felvehetjük a harcot a narancsbőr ellen!
Mindegy, hogy fiatal vagy idő­sebb, vékony vagy kövérkés valaki, a cellulitis nem válogat.

Tévedés azon­ban azt hinni, hogy csak az öt­venen felüliek és az elhízottak réme a lábon, a hason, a fené­ken, esetleg a karon megjelenő, karfiolszerű gödröcskék sere­ge! Valójában a genetikai adott­ságainktól függ, hogy hajla­mosak vagyunk-e a narancs­bőrre, hiszen ezek határozzák meg a kötőszövetekben talál­ható zsírsejtek mennyiségét. Az egyetlen vigasz, hogy e mo­dern kori „betegség” a nők na­gyon nagy százalékát érinti -és egyre több férfit is. Az urak annyiban szerencsésebbek, hogy az ő esetükben a bőr rugalmasságáért felelős kollagén­szálak hálósán, míg a nőknél párhuzamosan helyezkednek el. Ezért van, hogy a hölgyek­nél könnyebben kidudorod­nak a szövetből a zsírsejtek.

 

Zsírkérdés
A cellulitis ugyanis tulajdon­képpen a zsírsejtek jól látható kitüremkedése, mivel a kötő­szövet rostjai között lerakódó zsírsejtek csak egyetlen irány­ba, a bőr felé képesek terjesz­kedni. A gyengébb, lazább kö­tőszöveti rostok nem biztosíta­nak tartást a zsírsejteknek, így azok kiboltosulnak a bőrfel­szín felé, míg a rostok a helyü­kön maradnak ennek ered­ménye a „paplanszerű” össz­kép. A legnagyobb zsírdepók
fenék- és combtájon vannak, ezért jelentkezik elsősorban itt ez az
esztétikai probléma.
A zsírszövet részben érett zsírsejtekből épül fel, amelyek zsírral telítődve akár saját sú­lyuk 60-szorosára is megnő­nek, másrészt úgynevezett
elő-zsírsejtekből, vagyis olyan fia­tal sejtekből, amelyek készen állnak rá, hogy később raktá­rozókká alakuljanak át. A na­rancsbőr akkor válik látható­vá, amikor a zsírsejtek mérete megnő, illetve amikor valami­lyen, a szervezetben zajló vál­tozás hatására az előzsírsejtek érett zsírsejtekké fejlődnek.

 

Szabaduljon a méregtől!
Nincs kizárólagos ok, általá­ban egyszerre több tényezőre vezethető vissza a narancsbőr kialakulása. A már említett ge­netikai háttér mellett minden­esetre a helytelen táplálkozás áll az első helyen, hiszen en­nek következtében használják a salakanyagok egyfajta depó­ként a zsírszöveteket, hosszú időre „letáborozva” azokban. A salakanyagok lerakódását ugyanakkor a nem megfelelő étkezés mellett hormonális ha­tások is kiválthatják.
Persze, a mozgásszegény életmód szintén szerepet játsz­hat a folyamatban. A felgyü­lemlett salakanyagok ugyan­is kizárólag a nyirokrendsze­ren keresztül képesek távozni a szervezetből. A nyirokrend­szer azonban, a vérkeringéssel ellentétben, melyet a szív mű­ködtet, nem tud önállóan meg­tisztulni, mivel nincsen saját „pumpája”. Ezt a az izmok látják el, ezek képesek fokozni a nyirokkeringést és növelni annak hatékonyságát.
Emiatt van kiemelt jelentősé­ge a rendszeres mozgásnak, ami a
méreganyagok távozá­sának egyik alapja!
narancsbőr

Naturissimo Slim cellulitkezelő gél 150 ml

naranscbőr

Narancsbőr elleni védekezés

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...