Stresszmentes élet relaxálás

Spread the love

Stresszmentes élet relaxálás

Ez a rész talán fontosabb, mint az előzők, és nehezebb is megvalósítani: ha nem tudunk, tanuljunk meg relaxálni, kikapcsolni, lelassítani az agyunkat egy picit, és ezt tegyük meg napi legalább 1, de inkább 2-3 alkalommal, akár 10-20 percekre is.

Hogy mi értelme ennek az “időpocsékolásnak” tűnő dolognak? (Csak az teheti fel így a kérdést, aki még soha nem érezte meg a relaxálás sok előnyét, és hátrány nélküli dolgait.)

 • Ha relaxálunk naponta többször, akkor:
 • Szinte biztosan tovább egészségesek maradunk
 • Nő a teljesítőképességünk minden téren
 • Jobban elérjük céljainkat (már ha vannak, ha nincs, a relaxáció sem fog feltétlen célokat generálni, hiszen nem az a célja)
 • A fentiek miatt több szabadidőnk, bevételünk lesz (mert mindennel gyorsabban végzünk, ugyanannyi munkát hamarabb, vagy ugyanolyan munkábólugyanannyi idő alatt többet végzünk el)
 • Ráadásul, hogy ezt megtegyük: TELJESEN INGYENES! FREE!
 • A világ nagy feltalálói, kutatói, a világ legsikeresebb emberei szinte kivétel nélkül tudnak relaxálni, még ha nem is reklámozzák, esetleg tagadják is azt.
 • Miért van szükség relaxációra? Alap esetben az agyunk éjjel-nappal dolgozik, pörög, keresi az életünkben felmerült kérdésekre a megoldást, még ha alszunk, akkor is, vagy akkor akár jobban, csak másképpen, mint nappal. Ez nagyon jó, de mint minden szervezeti elemnek, az agyunknak is pihenni kell néha. Csak alapból az agyunk nem tudja magát kikapcsolni, és pihentetni, nekünk kell tudatosan megtanulnunk azt. Ha képesek leszünk erre, akkor onnantól sokkal több mindent ki tudunk az agyunkból hozni. Ez olyan, mintha egy rally versenyző a versenyautójának a motorját tunning nélkül használná, ahogy legyártották az utcai forgalomra. Jó, működik, de jóval nagyobb teljesítményt tud kihozni finomhangolással, tunninggal. Az agyunk is pont ilyen! Amint megtanulunk relaxálni, érezni fogjuk az életünk pozitív változásain, hogy az agyunk többszörösen meghálálja azt a kis pihenést, relaxálásra fordított időt nekünk. Jobbá fog válni az életünk a relaxációtól, lépésről lépésre, ha ezt el tudjuk hinni.
 • Hogyan relaxáljunk? Milyen lehetőségeim vannak megtanulni relaxálni?

 Stresszmentes élet relaxálás

Módszerek:

 • Agykontroll: nagyon sok embernek már megváltoztatta az életét gyökeresen, kortól függetlenül. Ha úgy döntünk, hogy kipróbáljuk, menjünk el egy tanfolyamra, könyvet csak utána olvassunk a témával kapcsolatban. Egy normál Agykontroll tanfolyam 2×2 nap, szombat-vasárnap, két egymást követő héten.
 • Természetesen nagyon sok mód van relaxálásra még: több harcművészetben is tanítják a relaxációt, van aki a Buddhizmus, van aki a Katolikus valláson keresztül tanul meg relaxálni.
 • Ön úgy tudja megállapítani, hogy tud-e relaxálni, ha igaznak találja az alábbi állítást:“Amikor relaxálok, amit csinálhatok ülve (akár állva), de inkább fekve, akkor ellazul a testem, megszűnik vagy elhalkul a külvilág zaja számomra, és tudok koncentrálni a belső gondolataimra, céljaimra, vágyaimra, egészségi állapotom megőrzésére, gyógyítására, bármire, amire vágyom. Ilyen állapotban, ha nagyon mélyre megyek, akár meg sem tudom mozdítani a végtagjaimat, a légzésem autómatikus, de nem alszom, a tudatomnál, magamnál vagyok, és olyan kérdésekre is tudom a választ, amikre éber állapotba nem. Ez az ébrenlét és az alvás közötti állapot. Összességében: jó érzés, utána jobban érzem magam. Feltölt energiával, mint az alvás, vagy akár máshogyan is. Ha közben valaki megzavar, vagy történik valami, azonnal vissza tudok zökkenni a valóságba, tehát semmi hátránya nincs.”
 • Tehát ha ezt a szintet Ön el tudja érni bármi módon, akkor már tudja: ez a relaxáció. Aki nem tudja ezt megtenni, annak érdemes megtanulnia, mert jobbá teheti a saját és ezáltal a környezete életét is.
 • Megtanulni relaxálni az élet legjobb befektetése lehet, minden ember számára, kortól, nemtől függetlenül. A civilizációnk egyik legnagyobb hibái között szerepel az is, hogy nem tanítják meg minden embernek a relaxációt. Aki tud relaxálni, az szembe tud nézni önmagával, meg tudja fejteni, pár “logikátlan dolgot” miért tesz, és miért nem tesz, meg tudja érteni a tudatalattiját, a saját álmait, más emberek érthetetlen döntéseit, és mindent, amire keressük a kérdést, de éber állapotban nem találjuk.
 • Ha Ön tud relaxálni, akkor a stressz, idegesség kevésbé fog ártani a szervezetének, ezáltal minden jobban alakul.
 • Legyünk optimisták, akár realisták, de semmiképpen sem pesszimisták. A saját gondolatink nagyon nagy szerepet játszanak életünk alakulásunkban. Ha optimistán állunk hozzá, az is sikerülhet, ami lehetetlennek tűnt, ha pesszimistán, az sem fog sikerülni, ami már szinte meg is valósult. A saját gondolataink csodákra képesek, csak mélyen hinnünk kell bennük. Ebben segít az Agykontroll és nagyon sok könyv, tanfolyam. Tanuljuk meg látni az élet szépségeit, és ne ismételgessük magunkban az élet rossz dolgait! Ez nem azt jelenti, hogy ne vegyük tudomásul a negatív dolgokat, pusztán azt, hogy a pozitív dolgokra fókuszáljunk. A negatív fókusz negatív dolgokat szül, a pozitív fókusz pozitívakat, ami jobbá teszi az életünket. A mi döntésünk, hogy vesztesek vagy győztesek akarunk lenni, és mindez a gondolataikban dől el. Aki nem hiszi, az menjen el Agykontroll vagy bármely egyéb relaxációs gyakorlatokat oktató tanfolyamra, és relaxációs állapotban gondolkodjon ezen a kérdésen, és önmagától is meg fogja kapni ezt a fura, de igaz választ.

 Stresszmentes élet relaxálás

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.