A természetes fájdalomcsillapítás

A természetes fájdalomcsillapítás

A kisebb-nagyobb fájdalmak megnehezítik a mindennapokat. A legegyszerűbb bekapni egy pirulát, de sokan tartanak a mellékhatásoktól. Ilyenkor segíthetnek a gyógynövények és a házi praktikák. A fájdalom jelző funkciót tölt be: felhívja a figyelmünket arra, hogy valami nincs rendben. Leküzdésével csak a tünet múlik el. Ne arra törekedjünk, hogyan iktassuk ki, hanem fejtsük meg az okát!

Hogyan alakul ki?

A fájdalmat receptorok, azaz érzősejtek érzékelik, amelyek elektromos jellé alakított üzenetek formájában a központi idegrendszerbe jutnak; itt feldolgozódnak az információk, és válaszműködés keletkezik.

Leggyakoribb típusok

Pszichés fájdalom:
Látszólag minden, testre visszavezethető ok nélkül jelenik meg, a stressz, a fáradtság és a lelki problémák okozzák. Önmagában ritkán jelentkezik, figyelnünk kell szervezetük más jelzéseire is.

Krónikus fájdalom:
Sérülés, beavatkozás után hónapokig nem múló vagy rendszeresen visszatérő fájdalom, ami idegsérülésnek tudható be. Az égő, lüktető, hasogató érzés váratlanul tör elő. Általában rövid idejű, de hevesebb az akut fájdalomnál, alvászavar, hangulatingadozás, fáradékonyság is felléphet. Forduljunk orvoshoz!

Akut fájdalom:
A sérülés vagy az orvosi beavatkozás után a hatásnak kitett terület érzékennyé, gyakran fájdalmassá válik, ami a szöveti sérülés következménye. Jellemzője a hirtelen fellépő, rövid ideig tartó fájdalomérzet. A pupillák kitágulnak, a vérnyomás megemelkedik s emellé verejtékezés, légzési nehézségek, szapora szívverés társul. Házilag is orvosolható.

Házi praktikák a természet erejével

Nagyszüleink régi trükkje a fogfájásra a pálinka. Ne gondoljunk nagy ivászatra, még le sem kell nyelni. Öblögessünk egy korty pálinkát a szánkban, s az érzékeny területen enyhülnek a panaszok.

Zúzódásokra, ficamokra, duzzanatokra a fekete nadálytő levelének felhasználásával végzett borogatás a megoldás. Lehúzza a daganatot, csökkenti a gyulladást, így a fájdalom is mérséklődik.

Az ananász segít a menstruációs görcsökön. Fogyaszthatjuk a levelét, vagy magát a gyümölcsöt a vérzést megelőző napokban.

A természetes fájdalomcsillapítás

Bőrpanaszokra, különösen az ekcémára a macskakaromból készített kivonat kiváló szer. Néhány nap alatt csökken a gyulladás, a viszketés mértéke, ezáltal a fájdalom is a múlté lesz.

Fejfájásra és migrénre kiváló a szellőztetett szobában elfogyasztott egy csésze cickafarkfű tea és a fejre helyezett hideg borogatás.

A természetes fájdalomcsillapítás .

A vádli görcsbe rándulása magnéziumhiányra utal. Tejtermékek, gabonafélék, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök és halak bővelkednek magnéziumban. Ezek izomgörcs ellen kiválóak.

A félbe vágott paradicsom a benőtt köröm környékéről lelohasztja a duzzanatot, leszívja a benőtt szőrtüszőről a gyulladást, és a feszülő érzetnek, valamint a fájdalomnak is búcsút inthetünk.

Ízületi- és izomfájdalmak, valamint mozgásszervi megbetegedések kiváló ellenszere az iszap- és agyagpakolás. Másik lehetőség: holt-tengeri sót hintünk fürdővizünkbe.

A gyomorproblémák ellenszere a bazsalikom. Az ételekhez kevert levél ízletes, valamint gyomorégésre, puffadásra és emésztésserkentésre kitűnő. Hasfájásra a meleg borogatás is hatékony.

Ha megégettük a kezünket, tartsuk 10-15 percig hideg víz alá, majd aloe vera növényből származó kocsonyás folyadékkal kenegessük. Hűsítve nyomja el a fájdalmat, és a hegesedés sem következik be. Tévedés hogy a tejföl vagy a vaj jó az égési sérülésekre!

Mikor forduljunk orvoshoz?

Alkalmi fejfájás vagy kisebb balesetek után fellépő kellemetlenségek esetén nem szükséges a rendelőbe menni, de visszatérő panaszok esetén vizsgáltassuk ki magunkat!

PowerStrips fájdalomcsillapító tapasz

E szabadalmaztatott technológia úgy lett megtervezve, hogy aktiválódjon az emberi test összes tapasz körüli sejtjének energiája és védelme. Dr. Kim

Az FGXpress gyártó PowerStrips tapasza

Jelenleg az egyetlen termék, amely megoldja a fájdalom csillapítását igen rövid idő alatt mellékhatások nélkül.

A folyamatosan Önnek ajánlgatott tabletták helyett inkább tapaszt használjon, amely sokkal hatékonyabb és kíméletesebb az egészsége szempontjából. A tapasz természetes anyagokból készül, nem terheli az emésztőrendszert, nem károsítja a gyomor nyálkahártyát és a májat.

A természetes fájdalomcsillapítás

Azt javaslom iratkozzon fel a friss blogbejegyzésekre és értesüljön a további
bejegyzésekről kattintson ide!

A természetes fájdalomcsillapítás

Arra gondoltam, hogy ha már meglátogatta az oldalam és olvasa, miért ne
lehetnénk ismerősök a Facebookon is?!

Kattintson ide és jelöljön be ismerősnek! Bejelölés után itt is tud plusz infót
szerezni:

Ha bármi kérdése van vegye fel velem a kapcsolatot.

Hári Antal
Facebook profil
Üzleti blogom
Üzleti facebook profil
Telefon: 06704118360
Skype: antal642

Amennyiben hasznosnak találja ezt a bejegyzést, ossza meg közösségi oldalakon,
hogy mások is értesüljenek róla.

A természetes fájdalomcsillapítás

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...