Az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik második rész

Spread the love

Az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ

Végső soron mostanáig még arra sem találtunk bizonyítékot, hogy a vitaminokkal és ásványi anyagokkal betegségeket tudunk megelőzni vagy gyógyítani. És végül: az orvosok is ezt mondják, sok szakértő is ezt mondja, a professzorok is ezt mondják, mindenki ezt mondja. Vagy esetleg mégis vannak bizonyítékok?

Hallott már valaha a skorbutról? Bizonyára tudja, hogy a skorbutot C-Vitaminnal meg lehet előzni és gyógyítani is lehet. Hányan hallottak Önök közül az angolkórról?

Általánosan ismert tény, hogy az angolkórt D-Vitamin segítségével meg lehet előzni és gyógyítani is lehet. A strúmát valószínűleg Ön is ismeri, és azt is tudja, hogy jóddal, rézzel és szelénnel meg lehet előzni és gyógyítani is lehet.

A vérszegénységről valószínűleg mindannyian hallottak. Mint ahogy Önök is tudják, a vérszegénységet vas, réz, folsav és B-12 vitamin segítségével meg lehet előzni és gyógyítani is lehet. Az életfontosságú tápanyagokat azért nevezik „ életfontosságú tápanyagoknak “, mert ha nincs belőle elég a szervezetünkben, akkor megbetegszünk – vagyis tápanyaghiányban fogunk szenvedni! Ha tehát Ön megbetegszik, akkor beveszi a szükséges tápanyagot, és szervezete le tudja győzni a betegséget. Minden orvos és professzor, mindenki, aki azt állítja, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a vitaminok preventív módon megakadályozzák a betegségeket, és a már kialakult panaszokat képesek gyógyítani, nos, ezek a szakértők nem vesznek tudomást a nyilvánvaló realitásról.

Nagyon megörültem, amikor 2002 októberében megláttam a WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) egyik tanulmányának eredményét. Ez a tanulmány világosan rámutatott arra, hogy az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ. A tanulmány kimondta továbbá, hogy a korai elhalálozások, és a megbetegedések mintegy 30%-a is a helytelen táplálkozásra vezethető vissza.

Ennek a 30%-nak két fő oka van:

1. A legszegényebb országokban nincs elegendő táplálék.

2. A jómódú országokban helytelen és tápanyagban szegény a táplálkozás.

A valószínűleg legfontosabb megfigyelés ugyanakkor mégis az volt, hogy a betegségek kialakulásában váratlanul nagy szerepe van 3 alapvető tápanyag elégtelen mértékű felvételének. Ez a „ három alapvető tápanyag “ kifejezés valószínűleg nem sokat mond Önnek. Nos, itt a cinkről, a vasról és az A-vitaminról van szó. De mit szól ahhoz, ha azt mondom, hogy összesen 91 ismert, életfontosságú tápanyag létezik? És ha azt mondom, hogy a másik 88-ról a tanulmány még csak említést sem tesz? – A következményeket Ön is el tudja képzelni: számos kétkedő számára Napnál is világosabbá vált, hogy itt csak a jéghegy csúcsáról van szó, és a tudomány területén földcsuszamlásszerű változások fognak bekövetkezni! Így a közvéleményt a WHO ezzel a tanulmánnyal pontosan ugyanahhoz a végkövetkeztetéshez vezette el, amelyet én már 40 évvel ezelőtt megfogalmaztam.

A tápanyagokról és hatásukról beszélgetve valamiről nem szabad elfeledkeznünk: az életfontosságú tápanyagokat a test nem tudja maga előállítani, a táplálékkal és a táplálékkiegészítőkkel kell felvennünk őket nap mint nap. Ennek során az ásványi anyag felvételének jut a legfontosabb szerep, mert az életfontosságú tápanyagok jó 2/3-a ásványi anyag. A táplálékkal azonban nem tudunk ásványi anyagot felvenni, mert ezeket a növények nem tudják előállítani. Az étkezési céllal termesztett növények, a gabona, a zöldségfélék, a gyümölcsfélék és a magvas növények arra képesek, hogy vitaminokat, aminosavakat és zsírsavakat állítsanak elő, ásványi anyagot viszont nem képesek előállítani.

Nem létezik egyetlenegy növény sem a Földön, amelyik ásványi anyagot tudna termelni. És így a legkiegyensúlyozottabb táplálkozással sem tudjuk bejuttatni szervezetünkbe az összes olyan tápanyagot és ásványi anyagot, amelyre annak a napi működéshez szüksége van. Itt jegyezném meg, hogy testünknek pontosan 60 különböző ásványi anyagra van szüksége.

Az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ

Vessünk ezután egy pillantást a mezőgazdaságra: egy növénynek nem kell 60-féle ásványi anyag ahhoz, hogy életben maradjon, elég neki kilenc. Tudjuk ugyanakkor azt is, hogy a jó aratás a jó termőfölddel közvetlen összefüggésben van.

Az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ

Egy 1995-ös tanulmány szerint a mezőgazdasági hasznosítás alatt álló területek majdnem 40%-a jelentősen kizsigerelt terület. Ez azt jelenti, hogy a növénytermesztésre felhasznált földterület majdnem felén az alapvető tápanyagok már nincsenek jelen. Egy 1992-es, valamennyi kontinenst vizsgáló tanulmányban az áll, hogy az afrikai termőtalaj a termőképességének nagyjából 74%-át elvesztette. Ázsiában 73%-ot mértek, Ausztráliában ugyanakkor 55%, Európában 72%, Észak-Amerikában 85%, Dél-Amerikában 76% volt ez az érték.

2000 januárjában elkészült egy másik tanulmány is, melynek eredményeit a nyilvánosság elé tárták. 1975 és 1997 között bizonyos élelmiszerekben meghatározott tápanyagértékeket és tartalmakat hasonlítottak össze. Olyan, nálunk is ismert zöldségfajtákat vettek a szó szoros értelmében nagyító alá, mint a brokkoli, a káposzta, karfiol, petrezselyem és így tovább. A vizsgálat 53%-os kálcium csökkenést mutatott ki. A növények 38%-kal kevesebb A-vitamint, és 48%-kal kevesebb riboflavint (más néven B2-vitamint) tartalmaztak. Tiaminból (vagyis B1-vitaminból) 35%-os, niacinból (vagyis B3-vitaminból) 29%-os volt a csökkenés.

az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ

Ha tehát a létfontosságú ásványi anyagok már a talajban sem fordulnak elő, akkor a növények a növekedésük során vajon honnan tudnák beszerezni őket?

A majdnem teljesen kizsigerelt talajban így veszíti el minden növény azt a képességét, hogy vitaminokat állítson elő.

Ismert tény, hogy a gabona manapság már csak kb. 8%-nyi értékes proteint tartalmaz. 1900-ban ez az érték még 23% volt – vagyis az akkori gabona háromszor olyan jó minőségű volt, mint a mai!

Talán már Ön is érti, mire akarok kilyukadni.

Érti már, milyen útra terelt minket a kapitalizmus?

Felismeri már, mennyire rossz úton járunk?…………..

Folytatás a következő részben!

Amennyiben nem szeretne lemaradni a folytatásról iratkozzon fel a hírlevélre és minden bejegyzésről értesítést kap!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=31gw&wid=12474905″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Az ember várható élettartama táplálékának minőségétől függ

Van itt egy, csak természetes anyagokat tartalmazó, igen hatékony, fájdalomcsillapító, sejtregeneráló termék, még pedig a Power Strips tapasz. Valamint minden tápanyagot tartalmazó, a szív és érrendszer javítására a pulse 8.

Bővebben ide kattintva olvashat róluk!

Ha bármi kérdése van vegye fel velem a kapcsolatot!

Hári Antal

Tapaszos honlapom

Üzleti facebook oldalam

Blog készítés alapjai

Telefon: 06704118360

Skype: antal642

Emailt a kapcsolat menüben írjon!

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.