Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület. A Betegség nem a Fájdalommal kezdődik harmadik rész

Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület.

Ha meg akarunk tudni az egészségről valamit, akkor orvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulunk. Azt gondoljuk ugyanis, hogy ő többet tud a témáról, mint mi.

Ha viszont egy statisztikában azt olvasom, hogy az amerikai orvosok átlagosan mindösszesen 56 évig élnek, akkor olyan érzésem támad, hogy az orvosok – elnézést a szókimondásért – nem igazán tudják, miről is beszélnek.

Egy átlagos ember várható élettartama ma kb. 75 év. Nem találja különösnek ezen előrejelzés láttán, hogy az orvosok átlagosan 56 évesen befejezik földi pályafutásukat? Ha hihetünk a statisztikának, akkor mindenesetre Ön már jól járt azzal, ha nem orvosi egyetemen végzett, és nem orvosként dolgozik.

Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület. Ez nem igaz. Az egészség nagyon egyszerű, és természetes dolog! Én is tudok egészségesen élni, és Ön is tud – nagyon egyszerű az egész! Senkinek nem kell 7-10 évig egyetemre járnia ahhoz, hogy megtanulja az egészséges életmódot. Ha mostanáig mégis így gondolta, akkor ezután ne gondolja így. Egészségesen élni nagyon egyszerű!

Genetikai állományunkat tekintve valamennyien képesek lennénk több, mint 100 évig élni. A várható élettartamot és a genetikát kutató szakértők azt mondják, minden egyes ember 100 évnél is tovább tudna élni. Ha ezt a kort mégsem érjük el, az egyedül azt jelenti, hogy – egyszerűen fogalmazva – a rossz dolgokból túl sokat, a jókból pedig túl keveset tettünk meg.

Azok számára, akik a tudományos megfogalmazást kedvelik: Arizonában novemberben zárult le egy kísérletsorozat. 6 kísérleti személy, 3 pár, két éven át egy úgynevezett mesterséges világban élt, ahol semmilyen szennyeződés nem érte őket. A kísérlet befejeztével Los Angeles-ből érkezett orvosok vizsgálták meg a személyeket. Az eredményeket számítógépre vitték, a gép pedig ezután várható élettartamnak 160 évet adott ki, feltéve, hogy a személyek továbbra is ilyen körülmények között élnek tovább. Mindez azt kell, hogy mutassa Önnek, hogy teljességgel lehetséges 140, vagy több évig élni.

Két dolog van csupán, amelyre figyelnie kell:

  1. Ne lépjen árkokba, és
  2. Kerülje az aknákat.

Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület.

Ezzel azt akarom mondani, hogy ne tegyen semmi ostobaságot, olyat, mint amilyen az, ha rálép egy aknára. Vagyis: ne dohányozzon sokat, ne igyon sokat, vagy ne fusson ki az autópályára sötét fürdőruhában. Most természetesen gondolhatja azt, hogy ezek mind tényleg nagyon nagy butaságok… érdekes, mégis mennyien halnak meg ezekben a butaságokban.

A „ Kerülje az aknákat “ tanácshoz hozzátartozik az is, hogy – lehetőség szerint – kerülje az orvosokat is!

Ezt a kemény és erőteljes kijelentést egy 1993-ban végzett amerikai tanulmánnyal szeretném alátámasztani, mely megrázó eredményt hozott: kórházi hanyagság miatt évente kb. 300 ezer amerikai hal meg az amerikai kórházakban. Ez azt jelenti, hogy bizonyos kórházi kezelések hibásnak bizonyultak, illetve orvosok nem a megfelelő gyógyszert adták be a betegeknek, vagy az adagolót egy tizedessel tovább tolták, és ezzel gyakorlatilag nem a megfelelő, halálos adag szert adtak be nekik. Ha hiszünk a 3 évig készült tanulmánynak, akkor ezt a 300 ezer embert gyakorlatilag megölték.

Ha képet akarunk kapni ennek a számnak a nagyságáról, akkor összehasonlíthatjuk például az Egyesült Államok vietnami veszteségeivel. Ott 10 év alatt összesen 50 ezer ember esett el, egy évben átlagosan 5600. Ők háborúban haltak meg, nyílt, véres harcban, haditervekben előkészített összecsapásokban, melyek célja az ellenség megsemmisítése, megölése volt. Ez ellen emberek milliói tiltakoztak, az érzelmeket a téma jelentősen felkorbácsolta, szabályos hadjáratokat vezettek a háború ellen. Itt pedig, a „ másik oldalon “ orvosok állnak velünk szemben. Olyan szakmát képviselnek, mely a mi adónkból tartja fenn magát, és csak az Egyesült Államokban évente 300 ezer embert öl meg. Olyan plakátot mégsem látunk, hogy „ Védjetek meg az orvosoktól. “

Tisztában vagyok azzal, hogy kijelentéseim bántóak is lehetnek, de engedjenek meg még néhány tényt felsorolnom, hogy még teljesebb képet kapjunk:

Egészségvédelemre az egész világon jelenleg évente 2,2 billió eurót adnak ki. Ebből csak az USA kiadása 1,3 billió euró. Azt hihetnénk, hogy így ők ügyelnek a leggondosabban az egészségükre. Mégis, egy a különböző országokban a várható élettartamot vizsgáló tanulmányban Amerika lakói csak a 17. helyet érték el.

Bizonyára szeretnék tudni, hogy kik végeztek az élen. Nos, azok a japánok, akik amúgy erős dohányosok. Még kimondani is sok, de a japánok 68%-a dohányzik, mégpedig napi 3-5 dobozzal. Ehhez járul az átlagban 12-15 grammos napi sófogyasztásuk. Ez egy sószórónyi mennyiséget jelent személyenként. Mi ezzel szemben napi 1 mg sót fogyasztunk. A japánoknál ennek ellenére 85%-kal alacsonyabb a rákos-, és a szív-, és érrendszeri megbetegedések száma.

Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület.

Ennek a tragikus állapotnak a megnyugtató megoldásához először is mindenféleképpen tisztáznunk kell a mostani helyzetünket:

egészség

 

  • lehet, hogy a gyógyszereink nem is használnak?
  • Lehet, hogy nem is hatnak?
  • Vagy nem a legjobb tanácsokat kapjuk?

 

Az orvosok és a gyógyszergyártók szava igazából nem számít, a tények azt mutatják, hogy egyértelműen rossz irányba haladunk. Ez az, ami vitathatatlan.

Dean Ornish, aki a Harvardi Orvosi Iskola lelkes orvosa, elvégzett egy rendkívül érdekes kísérletet. Olyan emberek százaival végzett kísérletet, akiknél a három szívkoszorúér elzáródása elérte a 90%-ot. Alapesetben – a hivatalos álláspont szerint – az elzáródott artériák kezelésének egyetlen módja a by-pass műtét. Ornish azonban „ szívesebben “ választott más utat: szigorú diétát rendelt el pácienseinek, táplálékkiegészítőket adott nekik, és könnyű testmozgást (pl. jóga vagy úszás) írt elő számukra. 6 hónap elteltével a páciensek artériáiban 100%-osan megszűnt az elzáródás anélkül, hogy meg kellett volna őket operálni.

Szenzációs felfedezésről lenne szó? Az orvosok szerint lehetetlen ilyen eredményt elérni. Így aztán a tanulmányt megismételték, mivel az orvosok nem akartak hitelt adni Ornish módszerének. De a második kísérlet sorozat is ugyanezzel az eredménnyel zárult! Szenzációs felfedezésről lenne szó? Mindenképpen, ha a hagyományos orvoslásban hiszünk, és azon számos, igen elterjedt tévedés foglyai vagyunk, melyeket orvosok akarnak velünk elhitetni. De semmiképpen sem szenzációs a felfedezés, ha az ember ismeri az esszenciális vitaminok és ásványi anyagok titkát.

Tegyük fel, hogy Ön is koszorúér-elzáródásban szenved, és választania kell a lehetséges kezelési módszerek közül. Ismer olyan orvost, aki ebben az esetben Önnek a következőt mondaná: Kellene egy kicsit diétáznia, és még néhány táplálékkiegészítőt szednie. És javaslok valami kis rendszeres, könnyű testmozgást is. Ezzel a kezeléssel egyébként jóval kevesebbet kell az ételekre költenie, magyarul spórolhat is. És ha az állapota mégis rosszabbodna, akkor megfontoljuk az operáció lehetőségét. Gondolom, egyetért velem abban, hogy egy orvos sem mondana ilyet.

1997-ben jelent meg az a tanulmány, amely az orvosokkal szembeni bizalmatlanságomat tovább erősítette. Ez a tanulmány azt írta, hogy különösen a fiatal orvosok nem tudnak teljesen jól bánni a sztetoszkóppal.

Mint ahogy azt bizonyára Ön is tudja, a sztetoszkóp az orvos leggyakoribb segédeszköze. Sok olyan orvos, aki esetleg jól tud bánni a legmodernebb orvosi segédeszközökkel, nem tudja pontosan, hogyan kell megfelelően használni egy sztetoszkópot. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a fiatal orvosok a nekik bemutatott szívproblémáknak csak mintegy 20%-át képesek felismerni. Elképesztő, de a többi 80%-ot vagy hiányosan, vagy egyáltalán nem tudták beazonosítani. Nem is értem, hogy, hogy lehetséges 10-15 évig a gyógyításról tanulni úgy, hogy az ember nem tanulja meg a sztetoszkópot rendesen használni.

Olyan ez, mintha egy asztalosinas hét év tanulóidő után nem tudna a kalapáccsal dolgozni. A sztetoszkóppal az orvosok képesek lennének a szívproblémákat diagnosztizálni, mégsem tanulják meg, mert plusz 10 percükbe tellene a szív, a billentyűk és az egyes artériák minden négyzetmilliméterét meghallgatni. Ha szánnánk arra időt, hogy a szívdiagnózisok felállításának metodikáját megfelelően megváltoztassuk, akkor megsokszorozódna a szívvel kapcsolatos vizsgálatok hatékonysága, mivel a sztetoszkóppal alapvetően minden szívprobléma felismerhető.

Egyvalamit szeretnék hangsúlyozni: nem az a célom, hogy Ön az orvosokat ellenségnek tekintse. Hangot kell adnom ugyanakkor a jelenlegi rendszerrel szembeni nagyfokú elégedetlenségemnek, mivel a betegségek felismerésében és gyógyításában fényévekkel kellene előrébb járnunk – sőt, továbbmegyek: ezen betegségek többsége már nem is létezne, ha alkalmaznánk megszerzett tudásunkat. Így én inkább abban látom a feladatomat, hogy olyan információkat juttassak el Önhöz, melyeket egyébként nagy valószínűséggel elhallgatnának Ön elől……….

Folytatás következik!

Amennyiben nem szeretne lemaradni a folytatásról, iratkozzon fel a blogbejegyzésekre!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=31gw&wid=12474905″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Az orvosok sajnos elhitették velünk, hogy az egészség nagyon bonyolult és komplex terület.

Ha bármi kérdése van vegye fel velem a kapcsolatot!

Hári Antal

Tapaszos honlapom

Üzleti facebook oldalam

Blog készítés alapjai

Telefon: 06704118360

Skype: antal642

Emailt a kapcsolat menüben írjon!

__________________________________

Hozzászólás a Facebookon

You may also like...