Almás csirkemáj fóliában
Elkészítési idő: 40 perc .
Egy adag: 308 kcal, 1290 kJ
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemáj (szív nélkül),
- 4 db savanykás alma,
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kiskanál majoránna,
- 2 evőkanál olaj
Az almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikára vágjuk. A májat megtisztítjuk, őrölt borssal és majoránnával megszórjuk. A hagymát megtisztítjuk és fölkarikázzuk. Négy nagyobb darab alufólia lapot olajjal megkenünk. Ráfektetünk 2-2 cm almakarikát.
Egyenlően elosztjuk rajta a csirkemájat, beborítjuk a hagyma-, majd az almakarikákkal. Megsózzuk és a fóliába gondosan becsomagolva faszénparázsba süllyesztjük, 15-20 perc alatt megsütjük.